Wednesday, October 27, 2010

Setelah Study Harus la ada Praktikal

setelah menelajah dan mempelajari sedikit sebanyak akhirnya...
boleh la aku guna typewritter dgn jayanye...
ehehehe actly typewritter ni sampai lama dah menggantikan yg lama.....
(dss, korang ingat oliveti, ha masa aku sampai sini aritu masih ada lagi mende alah tu)
sampai yg jenis baru ni..kena study lain lak....
so sekrang boleh nak menggunakan kuasa dua seperti ini ² dengan jayanye...dan
satu lagi aku pelajari 'darjah' yang O kecik tu..kat sini tak reti plak....
electronic typewritter
ermmm walau org kata jbtn nampak kuno guna ni..actly byk faedahnye..
spt mengisi kad jawapan jemputan, borang original yg tak leh print out atau potostat.....so kemas skit kan dari tulis tangan dan
mengisi LNPT tahunan....ha semua org kata PA buat kemas...ehehheehe (riak ni wei...bluekkk)
mereka yg lain tulis tangan....tapi khas tuk bos, aku taip la....
tuk aku?
aku guna komputer then...tampal....
burung² ditepi tu menemani saya..

19 comments:

*Miss Geli^ said...

aku pun ada taipraiter ni kat blakang aku ni...

memang aku pakai untuk taip menda alah lnpt tu pun...

orang lain sibuk nk suh aku taipkan jugak..koser la

ardinihumaira said...

comelnye... kasi kat dni satu kak :D

idah @mama izzya said...

kat opis idah ada jgk mesin taip tu..tp jarang sgt yg gunanyer..kalu isi form TT utk bank tu baru guna..kemas skit dr guna tulisan tgn..

umilia said...

typewriter ni ade kat blk khas..sape nak gune pndai2 sndrila blaja..hahhaha..aku mmg mls nak pgg nnti sume suh aku taip..

Ena said...

hehe..
kat sini pun ada ak asha..
pernah gak ena try guna.. terkedek2 mengetip.. heheh

mamalieyna said...

comelnya burung tu..hehe..

tu la rindu pulak zaman2 typewriter..hehe..

Fieza79 said...

kat sini pon maseh guna typewriter...tapi pembantu am yg guna...hee tk pandai nk guna...fieza taip lembap gilerr...hehee

Fieza79 said...

kat sini pon maseh guna typewriter...tapi pembantu am yg guna...hee tk pandai nk guna...fieza taip lembap gilerr...hehee

E.d.Y said...

wah..skrg dah electronic la..ingat lg dulu2 pakai yg typewriter jenis kuno tu...kalau salah, pergghhh..menyirap

~aSHa~ said...

miss geli --> aku pun tak koser nak layan org lain...laki aku suh pun aku tak layan..sbb dia bukan bos aku kat pej...kat umah je...ehehehe so aku tak leh buat keje dia

~aSHa~ said...

dni --> hak kerajaan ni dik..cop apa yg comey?

~aSHa~ said...

idah --> itu la kalo guna ni kemas skit kan dari tulis tangan..maklumlah tulisan tangan asha ni hampeh..

az rina a.k.a jaijina said...

tingat mase jaman gune taipraiyer nih..dulu kire canggih kalau dapat pakai taipraiter nih, hehehe..sampai berebut ngan adik² nak pakai, hahah..

..nOj.. said...

aku takde mesin taip ginih kt opis. tak penah nmpk pun di seluruh opis disini. eh nape lnpt isi pakai typewriter?

ciK mOt (",) said...

ko tunggu aku lak...

~aSHa~ said...

umilia --> tu yg tension kan bila org tau kita pandai...kat sini dah xde typist..terpaksa la

LyNn HaMzAh said...

banyak kegunaan electronic typewriter nie...hehehe...

.:fyzz:. said...

huh..kt opis aku nih ada typewriter yg aku tgk cam zmaan sbelum perang jepun lagi..sngt la kuno tp masih leh digunakan.aku koser la nak guna..sbb mmg sngt susah penggunaannya..

Ain said...

akak pun suka guna typewriter kalau nak isi form pape, lagi puas hati sbb kemas dan bersih...