Friday, March 25, 2011

Ku tabah membesarkan anak2 tanpa mu disisi

dah 3 hari berlalu....
(ecehhhhhh mcm karangan sastera plak....padahal aku mana pandai mengarang2 ni...sbb tu tak amik kelas sastera)

dah 3 hari berlalu aku bersama anak2 je....tempoh hari...bila ku 'ditinggalkan' seperti ini...aku ditemani abah dan mak (time tu teruk yakmat, muntah aje).....tapi kali ni segan plak aku nak call mereka...btw malas nak nyusahkan mereka...nanti boring mreka kat sini..ye la sini takde ayam itik kerbau dan kambing ( eh bila masa abah aku ada itik kerbau kambing ni)......nak bersihkan laman luar umah atau bercucuk tanam pun...dah ada pekebun lanskap (jbtn punye)......jadi mereka mmg agak lemau kalo takde aktiviti di luar rumah sebegitu...

arini dah kira dua hari bercuti....smlm....anak tak berapa sihat...tiba2 nak tido dekat2 je....mula2 dia bgtau nak tido kat papa depan tibi....tapi aku ckp...papa mana ada....barulah nak tido dgn aku sebantal....so smlm...terpaksa la cuti...walau aku ada program koir dan meeting kelab kebajikan....xpe la....adha ku kay shah....

ptg smlm...baby dah sihat..bila abg danish dah ada....gagah terus dia....masa masuk umah pun....sibuk dia tanya...'mana abg danish, amik abg danish kat school'....dia walau bergumpal ke apa ke dgn abg danish...tak bleh nak berpisah gamaknye....mesti teringat satu sama lain....nak mandi pun tanya, abg danish tak mandi, so baru nak mandi sama2...haishhhh

ku gagahi demi anak2 tanpa mu disisi

ku lawan alahan2 ini....demi anak2....nak buat mcmane....by hook or by crook....kena buat sendiri....sbb anak sendiri....kalo anak org lain...agaknye kegagahan tu lambat la skit....ehehehe
teman2 pun ada sedia membantu...smlm masa lunch aku nak makan bihun sup mcm biasa....jadi mereka jemput kat rumah...thanks my dear fren...bihun sup je la boleh takat ni makan dgn laju2....kalo nasi mmg tak bleh nak makan lagi....

-------------------------------------------------------------
ucapan terakhir buat dirimu yg 'meninggalkan' ku dgn anak2...

darling....tq 'tinggalkan' kami 5 hari, takpe  ai gagahi demi mereka....kalo kamu? rasanye boleh tak? uhuhuhuhuhu mesti cannot kan?....itu la ajaibnye wanita....sakit tak sakit....anak2 come first....nak buat goner...

nanti yu balik...'upah' untuk dirimu takde....
tapi 'upah' tuk diriku jangan dilupai...semasa yu lalui jalan keluar tu...yu nampak kan...perfume2 yg takde tax tu, jgn yu beli kat ruang legar KLIA tu...situ mahal...yg sblm tu, ala lupa kejadah nak sebutnye...yu paham kan....kat bandar taxes ni seme mende kena cukai...makanan pun mahal...

sekian terima kasih..

------------------------------------------------------------------
macarons dari cikmin

(tiba2 gambar macarons keluar dlm entry ni)

tadi bang, ai order macarons ni...selain laksa penang...
tekak ai ni sebulan dah nak macarons ni...dari 1 mac aritu...ai dah tanya kat tuan macarons ni
baru tadi order....uhuhuhuhuhuhu
ai tak bagitau sesiapa ai nak makan ni...sian lak kat yu...byk belanja last month so this month...ai order sendiri

yu mesti tak minat kan makanan2 perancis ni?
takpe...kawan2 ai kat sini...teringin tlg perhabiskan....sbb mereka...mmg tekak barat2...

note : tak sabarnyeeeeee tunggu macarons....ehehehe
eh patutnye tak sabar tgu yu pulang ptg esok bersama perfume

8 comments:

umilia said...

gitula kuatnye seorg ibu demi anak2 nye..tgn yg menghayun buaian bisa menggegar dunia..taking care..

LYAfrina said...

WANITA MMG AJAIB.. WALAU NYAWA DIHUJUNG TANDUK.. MSTI AKAN FIKIRKAN ANK DULU:-)

SHA.. DH DPT KESANA K???

Ayuraza said...

uih...sedapnyer macaroon..
saba ye kak...n setuju dengan umilia..

takat anak 3,4 ni takda hal la..hehehe :P

Ena said...

itulah wanita kan!..
sungguh indah ciptaanNya.. :D

Zue AnnaLeeya said...

wanita mmg hebat... berbangga jadik seorg wanita... hehehe....

macarons tuh sedapnyer... klu tak blh abiskan sorg2, akak blh tlg abiskan... muahhhaaaa...

..nOj.. said...

aku pun bangga jadik wanita. laki boleh tak drive ngan anak2 kecik dlm kete. hehe

{ e'mie } said...

betul tu zidah...wanita memang kuat n tabah..aku pun dengan cara aku...tapi pernah ker lelaki hargai..sila jawab..

mama c'fa said...

aishh sedpnye