Sunday, August 7, 2011

Produk Simplysiti Halal Ke Haram?

wah byk blog sudah mengeluarkan isu halal dan haram produk simplysiti ni....dah ler aku baru menggunakannya......aler tak sampai sebulan nyah aku menggunakannya....camne la ye nak buat...kalo dah jadi was was dah jadi subhah la kan? boleh ke dikatakan subhah????????

tapi katanya berus je yg haramnya..yang produk2 nye halal....sib baik aku tak guna berus2 nye nyah....haishhhh skrg ni kat paper rasanye takde lg timbul isu ni kot..ke aku terlepas pandang....tapi rasanye takde lagi....rasanye baru di gempar gempur kan di dunia cyber je lagi setakat ni...harap Datuk Siti Nurhaliza dapat mengesahkan status halal nya di dada dada akhbar atau press conference.....

Kalau diikutkan banyak lagi produk2 pencuci/mandian yg takde tanda halal...tapi tak la sekecoh ini...maybe org nak jatuhkan To' Ti kot...kot la kan...aku pun tak tau ni.....tapi yg pasti produk2 mandian byk yg takde pun takde halal....kalo aku gi pasaraya tu...aku belek2 tanda halal...siap ditanya oleh salesgirl tgk apa....aku ckp la nak cari tanda halal...dia kata eh untuk mandian pun kena jugak ke....lor apa ke soalan budak melayu @ islam ni tanya....mesti la dik wei....

selain shukobutso apakah lagi produk mandian yg halal korang nampak????? jom share dgn aku dan kawan2 lain...boleh la aku tuko jenis mandian lak......


8 comments:

cheqna said...

cheqna pakai lifebouy..kengkadang dettol...
lux ngan dove cheqna tak sure kehalalannya

Ena said...

tu la kan..
mcm saje je nak kenakan tok ti.. tp kalo betul harap tok ti cepat2 lagi bg jawapan.. ena da pakai rasanya dah 3-4 bulan kot.. tp berus2 memg tak de la setakat ni..

Ena said...

asha..

cer baca kat sini..
ada penerangan mengenai isu simply siti..

http://www.adamroslan.com/2011/08/jakim-nafi-dakwa-starbucks-haram-siti-nurhaliza-difitnah/

cheqna said...

kak sha
emel cheqna
alangfarina@yahoo.com

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ada gak baca..tp berus jer yg haram..
tu lah..mcm saje je nak kenakan To'Ti..kesian To'Ti..

SuRayA^i. said...

ok, sy x tau cte lgsg pon psl simplysiti xhalal. knp ek?

QuiNn ZhOuRa said...

xadalah kak. syura rasa halal je. mesti ada orang saja timbulkan isu. pastu orang lain kecoh kan. huhu

hidup To'ti hehe

Zura said...

macam2...lepas nie kena tunggu jakim kuarkan statement br berani try kot...