Tuesday, September 20, 2011

cucur adabi tuk hidangan hari raya

ni aktiviti semasa dlm cuti seminggu sebelum bersalin..
tenghari masak ala kadar je...sbb suamiku bekerja....jadi thari dia balik umah..
anak2 pun ada, mdm1 gi tadika separuh hari je...

eh panjang plak celoteh..padahal tajuk cucur adabi je..
ptg plak aritu aku buat cucur manis adabi ni...
aku mmg suka buat cekodok / cucur ni....ada org pangey cekodok kan..ada org cucur kan, lagi apa panggilan korang???

dulu anak teruna aku tu payah tul nak makan cekodok pisang atau apa2 je la...
tapi setelah aku ni jenis paksa makan dan makan...akhirnya dia pun suka...ehehehhehee
eheheheeh nak suh makan pun payah...mcm aku bagi makan racun lak....
tapi kalo main games tu tak yah di suruh, diminta2 lagi ada la..

owh ye dan kebetulan bila aku cuti tu..kawan2 pun dtg la menziarah...dan kebetulan raya kan...
oleh kerana aku tak larat nak masak mcm2 bagai....(mereka pun paham)
jadi aku pun hidang je la cucur manis ni...
kelakar tul hidangan kali ni tuk hari raya...

korang mkn apa pagi ni?????

19 comments:

cik dah faridah said...

jemput2 la kalu org ganu gok...lama x mkn..biasala x larat mesti kawan2 faham tu...........

ain1914 said...

cekodok pun ok aper...

mamalieyna said...

sedap je mkn cekodok time raya..hee~

pagi ni sarap bihun goreng kt kedai mamak..sampai opis awai, opis lum bukak, lepak mamak jela..huu~

eima said...

fahim pun sama cam c abg tak mo mkn cekodok tu .. puas paksa ...
sampai boring dah nk paksa ... tp mg betui games tak yah suruh pun....

ieda said...

akak x pernah buat cucur adabi nie .. sedap ye dik .. hermm kena test nie :)

akak bfast nugget je ari nie huhuhu

gina marna said...

kite nk p melawat gorengkan sosej rahmat dah laaa...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

suka buat cucur adabi ni..Qis suka mkn..terutamanye cucur adabi yg manis tu..mmg sedap..

.:fyzz:. said...

ala besa la zidah..mukadimah perlu ada heheh.bukan la bebel ..lawak la hg nih tau..sekali sekala ..hahah
oo ...lor depa phm aih...dah hg lam pantang..tkkan hg nak hidngkan laksa lak...mau mabuk kere;sin..
sama la..sufiya kalau bab makan cukp payah..huhuhu..besalah budak2.bab main no 1..

~aSHa~ said...

cik dah faridah --> a'ah la dik...jemput2 satu lagi gelaran..anak akak pun panggil jemput2...lupa plak akak ni..maklum la baru je lagi urat2 putus bertambah2....eheehhee

~aSHa~ said...

ain --> org pahang je kot panggey cekodok kan....ehehee

~aSHa~ said...

mamalieyna --> wah awalnye dtg...sampai opis pun lum dibuka....bagus tu..pembuka rezeki

~aSHa~ said...

eima --> xpe nanti sampai satu tahap dia pun mcm abg mdm1....mau makan jugak.....boring kena paksa...ahahaha...tul tu...main tak yah disuruh..

~aSHa~ said...

ieda --> kak sedap dan pantas...bagi org malas mcm sy ni...ehehhehehehehee....kalo cekodok pisang tu kena lenyek2 dulu

~aSHa~ said...

gina marna --> datin gina...kalo time yu nak melawat tu ai tak deliver lagi takpe la...ehehehehe...skrg udah keluar 'isi' perutnye....jadi air kosong je la yerk...ahahhahaha

Zue AnnaLeeya said...

akak panggil jeput sha...
org ganu kan panggil jeput....
sarapan yg pemes time dok keje...
nok wat mende lain x larat...
hahaha... alasan...

wlupon duk kuantan, tp loghat ibunda dok tinggal tau... hehehe...

~aSHa~ said...

Lily --> ha yg ni cucur manis tu la..

~aSHa~ said...

fyzz --> ehehehhe kalo tak dlm pantang pun...laksa mmg aku tak reti pijot wei....tul tu pijot...main tak perlu dipaksa2...dihalang2 lagi ada la

~aSHa~ said...

Zue Annaleeya --> eheheh tu la..sy lupa perkataan jemput2 tu....anak sy pun pangey jemput2...sy je pangey cekodok tu...org pahe kot

~izan~ said...

izan selalu beli yg udang..yg manis ni pun sedap.cepat aje hehe