Posts

Showing posts from August, 2013

Mak mak sedara yang Perasan

Image
dalam adik beradik aku..ada 2 orang jerk perempuan... 5 lelaki... jadi kami berdua mmg agak rapat la... mama yang perasan anak buahnya ikut muka dia...huhhhhhh  ni anak adik aku...muka dia mmg ikut adik aku yg lelaki tu...
mummy pun perasan kan...

arhhh semua ikut perasan dah...ehehehehe..yg baju merah tu anak sedara yang sulung..dah darjah 2...lahir 31 Ogos tu...tak lama lagi besday dia...

si budak kecik ni lupa perkenalkan namanye...amani namanye.. dia pun jenis kalo depan kamera terus POSE... mengada2...ehehehe...ibunye takde la jenis gitu...abahnye pun...
mesti menurun peel mama n mummy ni kan kan kan....

Jamuan Raya My Kids Genius dan Jumpa Bakal Besan dan Bakal Menantu

Image
kami...danish yg snap kan....
nak suap sendiri jerk...
pandai bawak diri dah ni....menari2 aje...sorang2 dia jerk...
persembahan anak2
uhuhuhuhu anak dara dgn 'boipren' nya..hakim...sabar je la si hakim pun berbaju merah....sedondon pulak yerk...
si adik pun ada 'bakat' memikat tu.....
sempat dating mereka berdua ni....uhuhuhu
masa majlis ni berlangsung...aku terjumpa si mummy hakim ni... ....dia pun nak kenal maisarah (xpernah kenal sbb maisarah mmg balik awal dari hakim)... dan masa aku tanya...(aku tanya sbb terdengar dia sebut nama maisarah sblh hakim) 'mak hakim ke ni' dia kata 'ya saya, ni mama maisarah yer, owh kena kenal ni' ehehehehe rupanye mummy hakim ni pun dah tau 'hubungan' mereka berdua...dia kata hakim ada bercerita kat dia....sabar jer temah..ekekeke...maisarah gitu la..cite pasal hakim...hakim ni pulak selamba je peluk maisarah time balik....oyoyoyyoyo....mak hakim tu org hawaii....si hakim tu ikut muka mummy dia la....



Bercuti ke Langkawi

Image
Percutian tempoh hari (Mei) 

punya la amik masa untuk abdikan disini..nampaknye gambar raya tahun ni...raya haji nanti la kot publish..ehehehe....mak jemah ni selalu buat buat sibuk...

ok teruskan pengceritaan dari kesinambungan Mei spt di link diberi



kami sampai sana dah thari....lepas makan2 thari dan cari kondo yang disewa  kami ke Pantai Chenang dah alang2 ke situ gi la masuk ke Underwater World...bawak budak2 ok la masuk kat sini...kalo kita mak mak yg kaki shopping...tak masuk pun takpe kan...


aktiviti dalam ni melihat2 ikan yg pelbagai jenis...obor2, tapak sulaiman dan ada juga burung bangau, penguin...budak2 mmg suka la tgk



habis diterokai...dah lewat ptg time ni..tak ramai dah pengunjung...






ini harga tiket untuk rujukan sesiapa yang berminat nak gi nanti....
pada sebelah malam kami singgah ke Haji Ismail Group....(usha-usha dulu...tak beli lagi...tapi my brother n sister dah beli coklat2 dah)
Next day kami ke Idaman Suri dulu... sementara menunggu kaum hawa mencuci mata dan bayar  '…

Sekitar Majlis Pertunangan Abang saya di Melaka

Image
spesen jer kan adik beradik ni duduk.....
Hantaran dari kami warna purple..... 

hantaran dari pihak perempuan

\ kami yang hadir... 
mereka with parents

Mainan Politik

'mainan politik' berlaku di mana2...tak sepertinya melibatkan parti2 politik yang sedia ada...

'Mainan politik' boleh berlaku juga di rumah kalangan keluarga, di jabatan2...pejabat2 swasta atau kerajaan...atau di mana2....

saya dah faham dah kenapa kadang2 sesuatu yang suam suam kuku boleh ke atas...yang berkebolehan turun ke bawah.....

terima kasih kepada informer....

orang bawah takkan didorong maju oleh orang di atas, berdiri lah sendiri walau anda dah cuba n mencuba berdiri (ingat anda tetap dicantas ehehehehhe)...orang di atas akan berusaha mendorong orang sesama level walau ratusan mata memandang bahawa ia tidak patut didorong malah diambil tindakan sewajarnya......



eh kes apakah ini?

hakikatnye...inilah mainan politik duniawi....Tuhan Maha Mengetahui....jika kita berselindung lagi...kita sendiri yang merasa bahangnya....tuhan tak bayar terang2...tapi Dia bagi sembolik.........


Apa Itu Politik? Apakah Politik? Apa itu politik?Definisi politik sangat variatif, ada …

Mutiara Kata

Image

Fitnah

Image
kalau kita tidak tahu perkara sebenarnya dari mulut orang itu sendiri...janganlah kita menyebarkannya kerana fitnah itu besar dosanya.....
ingat...tak tau cerita sebenar...anda yang menanggungnya... kerana apa yang anda tulis....kenampakkan anda tidak tahu apa yang anda tulis... jangan mendengar terus melenting dan membabi buta mencaci orang....
sabar itu ada hadnya.... tibalah masa anda....

2 Syawal

Sebelas bulan Kita kejar dunia, 
Kita umbar napsu angkara. 
Sebulan penuh Kita gelar puasa,
Kita bakar segala dosa. 
Sebelas bulan Kita sebar dengki dan prasangka,
 Sebulan penuh Kita tebar kasih sayang sesama.
Dua belas bulan Kita berinteraksi penuh salah dan khilaf, 
Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, 
Kita buka pintu maaf.
Selamat Idul Fitri 







See more at: link

Salam Lebaran

Image
1 Syawal 1434


29 Ramadhan

Image

Ucapan untuk pemandu

Image

28 Ramadhan

Image

27 Ramadhan

Image

Lawatan Ke Rumah Anak-Anak Yatim, Darul Hijrah

Image

26 Ramadhan

Image

25 Ramadhan

Image

Semasa di ABIM

Image
anak dara ni kalo boleh tiap2 bulan nak celebrate besday dia.... ni masa berumur 4 tahun....




abg danish semasa 6 tahun....masa 7 tahun buat kat rumah dgn family sahaja




hadiah dari ABIM...