Tuesday, June 30, 2009

tanpa tajuk....

(siapa xleh komen, leh bukak melalui mozilla....sekian tima kaceh)

hi frens...gedik je kan..speaking sane sini...org sini kata....'kita dah dibadi CAPAM', semuanye speaking ala2 omputih kengkonon nye la...ehehehe...nanti aku tjk lagi gambo2 make over yg telah aku buat....kalo korang nak tahu..aku dah digeler 'flower girl' oleh kawan2 opis yg nampak apa yg sdg aku buat time CAPAM tu...ye la sibuk nak ubah bunga sane sini..sampai dlm toilet lelaki aku masuk je...pewangi2...abis aku letak atas pum tu....ku panjat2 aje....CAPAM punye pasal kan.....mmg kami dilanda CAPAM tul....

ok ni bab susu....ehhehee aku nak geli hati pun ada bila tgk tin susu kedua2 ni...bukan apa...danish la...dia yg padankan sendiri....ini danish punye, ni baby punye....dia maksudkan gambo di depan tin tu....satu tu kan gambo bear beso, dan satu lagi gambo bear girl kot...yg kecik lagi..tu khas tu baby la....ehehe bila tgk tin susu ni..mesti punye aku teringat dia ckp mcm tu....ni danish punye...ni baby punye....

ha ni cite bab lain plak wei....insyaAllah aku sdg menjalankan bizness kecil2an kat sini..sauna...ramai duk sibuk suh aku buat..aku beli n aku buat je la kan.....ni adalah model dan perasmi pertama ye....hensem tak model saya...tapi model ni pemalu la.....(dia bukan tido tau..tapi malu konon2nye)

gambo ni khas tuk ejan...ejan..sori la tak hantar2 gambo baby pakai baby tight keluaran blog ko...byk lagi yg lain...eh tak la byk sgt..tapi ada lagi 2 jenis kan..so amik je la ni dulu....letak kat blog hang tau....




Monday, June 29, 2009

Make Over

ok...ni nak cite pe yg aku bz sgt masa persediaan CAPAM aritu....mula2...aturkan penginapan..mengikut jawatan..mean jawatan tinggi bilik yg best la..mcm KSN tu..then seterusnye.....nak aturkan ni bukannye dgn petik jari je tau...berbincang bagai...mintak persetujuan dulu dari atasan..dah lulus baru leh bagi bilik2 ni.....huhhh susah kan...sbb pk kekananan seseorg pegawai...
then pg testing food....kat impiana resort.....cherating...ni atr desert nye...cantik tak?
then...make over...dari rupa mcm ni...

aku ubahkan jadi mcm ni...... eh silap bukan aku tau...tapi 2 org lagik kakitangan yg sedia membantu
ye ye....aku tau..mesti korang ckp gambo tak cantik..jgn la hina kamera hset cap CSL aku tu...kamera ku cap ayam masuk klinik lagi...(beli baru? maap takde pun terpk......bukan kepentingan atau keperluan)
SEKIAN TERIMA KASIH

SYMP...

Thursday, June 25, 2009

end of event...

ermmm arini adalah ari penamatan majlis CAPAM....perghhh selamat.....babai mat2 abg itam ku...pakcik2 itam n makcik2..semua dari nigeria, tanzania...dan ada juga dari singapore,canada, australia, lesotho, botswana, canada, india, kenya, brunei, UK, england, jamaica, trinidad n tobago, juga south africa, presenter dari morroco, malta....dan sbgnye la...

mcm2 cerita dgr...semenye org kat sini pandai speaking la secara otomatik..becoz by hook or by crook semenye kena layan participants dari kebanyakan negara ni..negara2 komanwel ok...so thanks to dato pengarah intan sbb memberi kepercayaan kepada intan timur untuk menyediaakan tempat persidangan..alhamdullilah...seme kakitangan telah memberi kerjasama yg amat memuaskan hingga ke seawal pagi kul 2 masih lagi menunggu setia....thanks to all...(erkkk aku plak yg beri ucapan...uhuksss).....takpe la tumpang beri ucapan....tapi pe yg aku nak ckp..apa yg penting...KERJASAMA.....oklah kawan2..gambo2 takde..kamera ku kan masuk klinik..so gambo2 di kamera jurukamera masih dlm pemprosesan....so...siapa2 yg ada soklan2 atau apa2 nak ckp sebelum ni dgn aku yg tidak aku layan (maafi diriku)...sila ingatkan balik....aku kelupaan...(bajet bagus jek aku ni...ahahahahah)......aku hanya hamba kerajaan....symp...

Wednesday, June 17, 2009

CAPAM

COMMONWEALTH ASSIOCIATION FOR PUBLIC ADMINISTRATION AND MANAGEMENT

hi guys....this week n coming week...aku sdikit bz...dgn persediaan dan perjalanan CAPAM...so atr agenda aku nak buat kat blog ni adalah contest...tapi tak smpt la...hadiah tu siap di sponsor lagi...ermm kiranye contest aku tu..just keluar idea sendiri tapi hadiah di sponsor...last nite ingat nak buat kat umah..spt i janji dgn sponsor tu...tapi my mdm1..nak tgk cd la plak...dvd kat umah tu rosak..tu yg terpaksa la tgk kat laptop..by hook or by crook..aku layan la desperate housewife...aku pun dah jadi desperate ....ahaaksssssssssss....tapi masa tgk tv pun dah ngantuk2......jap tgk jap tido jap tgk jap tido...apa yg penting...TIDO..ehehehehe..mlm sblm tu tido kul 3...cerah mata sbb minum air apa tu..ehehe rahsia....kalo mau rahsia berjaga mlm ni (bagi yg study pjj tu leh amalkan) leh ar tanya secara private kat aku ek...ok babai...byk nak upload...ttg kursus, ttg pg mayang sari....best sgt....tapi tgu time sesuai la....kalo rasa releks baru menjadi..kalo tergesa2...tak best la nak publish....

Thursday, June 11, 2009

Meeting Puspanita

arini blog aku yg leh dikata kan pantas la dari yg lain2 tu..sbb nye kes belum jadi lagi..aku dah buat blog..nak buat blog sambungan ttg kursus tu...gambo takde lagi..sbb nye, masa kursus tu, jurukamera tu buat video bukan snap pic...so take time nak tgu video di burnkan...chaitt...dah lama la bang...tak kan tak burn2 lg...pe mende lu buat arrrrrrrrr......

so kembali ke pangkal jalan..iaitu topic utama...esok aku kena jadi LO (ermm leh ke kategori LO ek..bleh la kan)...LO kepada wife bos aku selaku Ketua Puspanita (otomatik la sbb wife Pengarah)....ke Kampus Utama nun, Bukit kiara ar...jap je meeting tu...so tak sempat la ye nak say hi kat teman2 di sane...lgpun aku pengiring je...

actly tak tahu nak pg ke tak ni...ermm mcm sesi luahan plak...sbb pertama....anak kurang sihat, so kalo baby tak sihat lagi esok, mmg aku tak pg la....then..sblm ni hUBby pun mcm teragak2 nak blk kg...cousin dia bertunang...ermmm dia kata takat bertunang je....tak ar buat besar sgt kan..tapi tu la...bila teragak2 ni..aku setuju je la bila bos ckp, pn nora ajak asha pg...(actly sblm ni aku dah cdg kan pegawai lain, yg senior dlm puspanita...tapi bos kata, pn nora nak aku...so SYMP je la kan...)

tapi kalo benar2 baby tak baik lagi esok...mmg aku tak pg la...maap la bos ye...bos penah ckp...family come first....

so entry ni takde gambo....aku letak je la ek gambo yg aku bercdg nak masuk bertanding father's day tu...yg echa n ejan masuk tu..tapi mlm smlm baru perasan aku tak publish entry aku..lambat ni sbb duk memilih gambo sgt la......aku bercdg nak letak gambo dlm kolam...hUBby plak takmo...dia kata seksi...so...terpaksa cari lain....gambo ni masa pg mini zoo kemaman.....so walau kalah tanpa bertanding...aku rasa gambo ni menang di hati aku je ar...

Tuesday, June 9, 2009

Kursus-kursus

salam uols...byk tul entry tertunda ni...ehehe (mcm la ada org berminat nak baca..uhukss..izan je)...aku tak leh nak update dlm keadaan yg sedikit bz..bukan bz mana pun...tp kalo ada keje pun...aku mcm tak selesa nak update..mcm tergesa2...so tonite...baby dh tido (dia demam), danish tgk katon dia ar...td puas tgk upin n ipin...skrg tgk mende ntah kat 613 tu...lantak la..janji abg danish diam..leh mama concentrate kat sini skit...ermmmm

aku dah byk berkursus this year..kiranya..mcm tak perlu lagi dah pg kursus...tapi mengikut bajet...aku kena attend lagi...sbb aku bagi nama secara sukarela tuk kursus JURULATIH...ermm kusus apa ek? kita tgu...

lets talk about kursus yg aku hadiri lepas2 ni...(yg dimasukkan dlm LNPT 2009)

1) Senamrobik n Poco² - 3 hari
---> yg ni tak pyh cite la ek...sbb aku dah buat entry khas satu ketika dahulu....


2) Bengkel Kemahiran Keibubapaan (TASKA) - 1 hari

---> bengkel ni dikendalikan oleh Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu...best la bengkel ni...sbb dia mengajar ibubapa lagu2 yg biasa dinyanyi ditaska..dan boleh menyanyi bersama anak² di rumah...
(yg ni xde gambo ek)

3) seminar setiausaha - 3 hari
---->aku pg dgn nojah aritu, nojah yg forward brochure tu..cadang mcm nak pg secara 'jemaah' yg besar...tapi para ahli jemaah lain tak dpt nak hadir...uhuksss...sedih gak ar....best ke cik jah kusus ni? ok la kan...sbb salih yaacob n dato' fadilah kamsah ada...kalo meke takde...terus aku bg markah 2% je....sbbnye...seminar anjuran UKM ni, ramai org UKM...dan hadiah plak di separatekan..hadiah tuk bukan UKM dgn hadiah staff UKM...ceh...tak menarik tul

---> spt nojah telah cite...kami hanya sempat terjah di jalan TAR, sogo, danau kota...ada aku tertinggal? takde kan jah? so sempat la jmpa nogha n husband dia...jenuh gak nak pusing kat uptown tu..hingga nak tutup mata la spt cik jah ckp kat blog dia....then jumpa kawan nojah...borak2...ok la kawan dia...mcm2 cite meke ni....dari zaman sekolah punye cite hingga pasal MLM...ehehe dia takut cik jah nak jumpa dia pasal MLM je...
---> ke3...masa kat sane..bos aku belanja aku makan kat ITALIAN restoran, hadiah tuk PA ok....ye ke nama mcm tu...mcm pelik je..tapi italian la...tq bos...then...bos lama aku masa keje private ..belanja kemeja dr butik robinsons di d' garden....tq bos (nojah jual mahal bila dia nak banje)...huhh dah la dpt title dato' tak cite, selamba je aku pangey YB..rupanye dato'..wife dia pun tak cite, dah la selalu sms, mmg low profile tul meke ni...aku tahu pun, sbb mazri yg cite..dia terbaca kat sinar harian di pahang...then aku reconfirm dgn wife dia...kak zie..eh silap datin zie (izan ingat tak dia lagi)...dia kata dah lama dpt..last year....chait....camne aku xtahu ni...seme2 cite ni hUBby i tahu tau...jgn pk lain tau...my hUBby baca blog aku ni jugak blog korang....ehehehe...so takde kes...laki aku xtahu...walau ada cite satu tu dia tahu selepas kejadian ..at last dia tahu....dari mulut aku sdri k....

ok continue kursus ke4 plak...beberapa hari selepas kursus di KL tu...



(gambo menyusul pagi esok, yakni arini ar...kat thumb drive xde plak)

Thursday, June 4, 2009

Hadiah hari ibu


hadiah hari ibu kepada anaknye.....ehehe maknanya hadiah ni dari my hUBby kerana pengorbanan aku menjadi ibu kepada anaknya...tq..i like it..hadiah ni pilih sendiri tau..
ori tau..nanti sesape nak pinjam card ni amik ar...dipersilakan...aku pun tak larat nak menten purchase rm500 in 2 years...ehehe bukannye selalu pg pun..ini pun 5 thn baru sekali dua....card ni dpt free kalo purchase rm100 ke atas..so membership free ar...

APA ITU HIBAH?

. Dari segi bahasanya, hibah bermaksud hadiah. Selagi anda masih hidup dan bernafas, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa p...

Labels