Posts

Showing posts from June, 2009

tanpa tajuk....

Image
(siapa xleh komen, leh bukak melalui mozilla....sekian tima kaceh)
hi frens...gedik je kan..speaking sane sini...org sini kata....'kita dah dibadi CAPAM', semuanye speaking ala2 omputih kengkonon nye la...ehehehe...nanti aku tjk lagi gambo2 make over yg telah aku buat....kalo korang nak tahu..aku dah digeler 'flower girl' oleh kawan2 opis yg nampak apa yg sdg aku buat time CAPAM tu...ye la sibuk nak ubah bunga sane sini..sampai dlm toilet lelaki aku masuk je...pewangi2...abis aku letak atas pum tu....ku panjat2 aje....CAPAM punye pasal kan.....mmg kami dilanda CAPAM tul....

ok ni bab susu....ehhehee aku nak geli hati pun ada bila tgk tin susu kedua2 ni...bukan apa...danish la...dia yg padankan sendiri....ini danish punye, ni baby punye....dia maksudkan gambo di depan tin tu....satu tu kan gambo bear beso, dan satu lagi gambo bear girl kot...yg kecik lagi..tu khas tu baby la....ehehe bila tgk tin susu ni..mesti punye aku teringat dia ckp mcm tu....ni danish punye...ni bab…

Make Over

Image
ok...ni nak cite pe yg aku bz sgt masa persediaan CAPAM aritu....mula2...aturkan penginapan..mengikut jawatan..mean jawatan tinggi bilik yg best la..mcm KSN tu..then seterusnye.....nak aturkan ni bukannye dgn petik jari je tau...berbincang bagai...mintak persetujuan dulu dari atasan..dah lulus baru leh bagi bilik2 ni.....huhhh susah kan...sbb pk kekananan seseorg pegawai... then pg testing food....kat impiana resort.....cherating...ni atr desert nye...cantik tak? then...make over...dari rupa mcm ni...

aku ubahkan jadi mcm ni...... eh silap bukan aku tau...tapi 2 org lagik kakitangan yg sedia membantu
ye ye....aku tau..mesti korang ckp gambo tak cantik..jgn la hina kamera hset cap CSL aku tu...kamera ku cap ayam masuk klinik lagi...(beli baru? maap takde pun terpk......bukan kepentingan atau keperluan)
SEKIAN TERIMA KASIH

SYMP...

end of event...

ermmm arini adalah ari penamatan majlis CAPAM....perghhh selamat.....babai mat2 abg itam ku...pakcik2 itam n makcik2..semua dari nigeria, tanzania...dan ada juga dari singapore,canada, australia, lesotho, botswana, canada, india, kenya, brunei, UK, england, jamaica, trinidad n tobago, juga south africa, presenter dari morroco, malta....dan sbgnye la...

mcm2 cerita dgr...semenye org kat sini pandai speaking la secara otomatik..becoz by hook or by crook semenye kena layan participants dari kebanyakan negara ni..negara2 komanwel ok...so thanks to dato pengarah intan sbb memberi kepercayaan kepada intan timur untuk menyediaakan tempat persidangan..alhamdullilah...seme kakitangan telah memberi kerjasama yg amat memuaskan hingga ke seawal pagi kul 2 masih lagi menunggu setia....thanks to all...(erkkk aku plak yg beri ucapan...uhuksss).....takpe la tumpang beri ucapan....tapi pe yg aku nak ckp..apa yg penting...KERJASAMA.....oklah kawan2..gambo2 takde..kamera ku kan masuk klinik..so gambo2 di…

CAPAM

COMMONWEALTH ASSIOCIATION FOR PUBLIC ADMINISTRATION AND MANAGEMENT

hi guys....this week n coming week...aku sdikit bz...dgn persediaan dan perjalanan CAPAM...so atr agenda aku nak buat kat blog ni adalah contest...tapi tak smpt la...hadiah tu siap di sponsor lagi...ermm kiranye contest aku tu..just keluar idea sendiri tapi hadiah di sponsor...last nite ingat nak buat kat umah..spt i janji dgn sponsor tu...tapi my mdm1..nak tgk cd la plak...dvd kat umah tu rosak..tu yg terpaksa la tgk kat laptop..by hook or by crook..aku layan la desperate housewife...aku pun dah jadi desperate ....ahaaksssssssssss....tapi masa tgk tv pun dah ngantuk2......jap tgk jap tido jap tgk jap tido...apa yg penting...TIDO..ehehehehe..mlm sblm tu tido kul 3...cerah mata sbb minum air apa tu..ehehe rahsia....kalo mau rahsia berjaga mlm ni (bagi yg study pjj tu leh amalkan) leh ar tanya secara private kat aku ek...ok babai...byk nak upload...ttg kursus, ttg pg mayang sari....best sgt....tapi tgu time sesuai la....k…

Meeting Puspanita

Image
arini blog aku yg leh dikata kan pantas la dari yg lain2 tu..sbb nye kes belum jadi lagi..aku dah buat blog..nak buat blog sambungan ttg kursus tu...gambo takde lagi..sbb nye, masa kursus tu, jurukamera tu buat video bukan snap pic...so take time nak tgu video di burnkan...chaitt...dah lama la bang...tak kan tak burn2 lg...pe mende lu buat arrrrrrrrr......
so kembali ke pangkal jalan..iaitu topic utama...esok aku kena jadi LO (ermm leh ke kategori LO ek..bleh la kan)...LO kepada wife bos aku selaku Ketua Puspanita (otomatik la sbb wife Pengarah)....ke Kampus Utama nun, Bukit kiara ar...jap je meeting tu...so tak sempat la ye nak say hi kat teman2 di sane...lgpun aku pengiring je...
actly tak tahu nak pg ke tak ni...ermm mcm sesi luahan plak...sbb pertama....anak kurang sihat, so kalo baby tak sihat lagi esok, mmg aku tak pg la....then..sblm ni hUBby pun mcm teragak2 nak blk kg...cousin dia bertunang...ermmm dia kata takat bertunang je....tak ar buat besar sgt kan..tapi tu la...bila tera…

Kursus-kursus

Image
salam uols...byk tul entry tertunda ni...ehehe (mcm la ada org berminat nak baca..uhukss..izan je)...aku tak leh nak update dlm keadaan yg sedikit bz..bukan bz mana pun...tp kalo ada keje pun...aku mcm tak selesa nak update..mcm tergesa2...so tonite...baby dh tido (dia demam), danish tgk katon dia ar...td puas tgk upin n ipin...skrg tgk mende ntah kat 613 tu...lantak la..janji abg danish diam..leh mama concentrate kat sini skit...ermmmm
aku dah byk berkursus this year..kiranya..mcm tak perlu lagi dah pg kursus...tapi mengikut bajet...aku kena attend lagi...sbb aku bagi nama secara sukarela tuk kursus JURULATIH...ermm kusus apa ek? kita tgu...
lets talk about kursus yg aku hadiri lepas2 ni...(yg dimasukkan dlm LNPT 2009)
1) Senamrobik n Poco² - 3 hari ---> yg ni tak pyh cite la ek...sbb aku dah buat entry khas satu ketika dahulu....

2) Bengkel Kemahiran Keibubapaan (TASKA) - 1 hari
---> bengkel ni dikendalikan oleh Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu...best la bengkel ni...sbb dia…

Hadiah hari ibu

Image
hadiah hari ibu kepada anaknye.....ehehe maknanya hadiah ni dari my hUBby kerana pengorbanan aku menjadi ibu kepada anaknya...tq..i like it..hadiah ni pilih sendiri tau..
ori tau..nanti sesape nak pinjam card ni amik ar...dipersilakan...aku pun tak larat nak menten purchase rm500 in 2 years...ehehe bukannye selalu pg pun..ini pun 5 thn baru sekali dua....card ni dpt free kalo purchase rm100 ke atas..so membership free ar...